חדר סנוזלן הוא חדר גרייה רב חושית מבוקרת. זהו חדר המונחה על פי גישה טיפולית שהומצאה בהולנד בשנות ה-70 ואומצה לראשונה בארץ במרכז איזי שפירא ברעננה לפני כעשרים שנה. כיום קיימים בארץ כ- 300 חדרים כאלה בבתי חולים ובמרכזים טיפוליים שונים.
חדר הסנוזלן מרופד במזרונים לבנים ומכיל גירויים רבים לחושים השונים: עמוד בועות צבעוניות, סיבים אופטיים מחליפי צבעים, כדור מראות (לגירויי חוש הראייה), פופים, מזרון מים וחומרים שונים (לגריית המגע והיציבה), מוסיקה ופעמונים (לגירויי חוש השמיעה) ועוד.
המפגשים הנערכים בחדר הסנוזלן הם פרטניים ומלווים בידי צוות המיומן של בית הספר לילדים ופיזיותרפיסטים של המרכז הרפואי. אליו מוזמנים ילדים ובני משפחותיהם החשים מצוקה ולחץ עקב אשפוז וטיפולים רפואיים, ילדים שאינם נענים לטיפולים הרפואיים הנדרשים, ילדים החווים טראומות הקשורות למחלות הכרוניות וילדים עם נכויות פיסיות.
שימוש בחדר הסנוזלן בבית החולים:
בבית הספר לילדים שבמרכז הרפואי שערי צדק יש שני חדרים המעוצבים בגישה טיפולית זו: חדר הסנוזלן וחדר הכנה לבדיקות רפואיות חודרניות, בו נוספו גירויים שמקורם בגישה זו. תפקיד חדר הסנוזלן הוא להעניק סביבה מרגיעה ומשקיטה למטופלים. מחקרים מראים כי מאושפזים ובני משפחותיהם עלולים לחוות את האשפוז כחודרני ומעורר מצבי עקה ולחץ. לכן, מטרת הטיפול בחדר הסנוזלן בבית החולים הוא להפחית רמת החרדה והלחץ של ילדים המאושפזים בבית החולים וכן, ללמד את הילדים החולים לסמוך ולתת יותר אמון באנשים שמטפלים בהם באמצעות מתן תחושת שליטה והעצמה בעזרת עקרון הפעולה והתגובה שמתרחשים בהפעלת הגירויים הייחודיים בחדר.
חדר ההכנה לבדיקות רפואיות חודרניות הוא חדר ייחודי מסוגו בעולם המשלב את גישת הסנוזלן עם תפישת הCHILD LIFE (עולמו הבריא של הילד החולה) ששמה דגש על עבודה עם הילד ובני משפחתו באשפוז בהדרכה והכוונה ובהתמודדות עם כאב, מחלה, אבדן ועוד. בחדר זה אנו מכינים את הילד ובני משפחתו לבדיקות הרפואיות ונותנים מידע, הכוונה ותמיכה אישית. גישת הסנוזלן והגירויים שבחדר, מאפשרים את עבודה זו בסביבה רכה, נעימה ומרגיעה. הילדים וההורים המלווים חווים חווייה של בדיקה רפואית מיטיבה, באווירה ייחודית, סבלנית וסובלנית.